Water: heerlijke verzameling kleurrijke faeries
2 mins read

Water: heerlijke verzameling kleurrijke faeries

In Water maken we kennis met Kaye, die samen met haar moeder weer bij haar oma gaat wonen. Ze zoekt opnieuw contact met de drie Faerie die haar vroeger gezelschap houden en begrijpt al snel dat zij haar hulp nodig hebben om te ontsnappen aan het juk van het Onseeliehof, een groep Faeries die er een nogal decadente (en ronduit gezegd afschuwelijke) leefstijl op na houdt. Tegelijkertijd ontwikkelt ze gevoelens voor Roiben, een ridder van het Onseeliefhof. Ze raakt verwikkeld in een machtsstrijd tussen twee hoven. Het is een zeer spannend verhaal dat vol intriges en liefdesperikelen zit.

Het boek heeft een heldere, eenvoudige schrijfstijl, waardoor je de Faeriewereld al snel tot leven ziet komen op het papier. Het is makkelijk om met de personages mee te leven, ook is Roiben een erg interessant personage geworden. Jammer is dat het verhaal soms wel enigszins verwarrend is, waardoor het lang duurt voordat je voor jezelf op een rijtje kunt zetten hoe alles nu precies in elkaar zit. Dat mag echter de leesplezier niet drukken: aan het einde wordt alles gelukkig nog een keer op een rijtje gezet, en het is heerlijke urban fantasy, vol kleurrijke wezens en prachtige beschrijvingen van het Faerierijk.

Voor fans van de Elfhame-trilogie is dit een interessante terugkeer naar het Faerierijk (let wel: dit boek is volgens mij officieel juist eerder geschreven), die ook stiekem nog wat extra licht werpt op een personage dat uiteindelijk ook een sleutelrol speelt in die trilogie. Wel roept het ook nog extra vragen op, als je de Elfhame-trilogie hebt gelezen: waarom moeten ze de zee oversteken om Faerie te bereiken in die trilogie, en hier juist door heuvels heen gaan om bij de kleurrijke wezens te belanden? Een wereldkaart had daarom veel verheldering kunnen brengen en was een mooie, welkome toevoeging geweest op dit prachtig uitgevoerde boek- de limited edition van Water is een een ware eyecatcher in je boekenkast: een prachtige stofomslag, met daarin een rozen linnen omslag en fabelachtige illustraties in de schutbladen. Al met al een heerlijk boek voor fans van faeries. Het tweede deel van de trilogie, Bloed, is inmiddels ook al beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *