De nieuwe Wendy: fantasievol en charmant debuut
2 mins read

De nieuwe Wendy: fantasievol en charmant debuut

In De nieuwe Wendy maken we kennis met twee zussen, Sarina en Sula. Sarina is een Wendy: iemand met een Gave, die van oudsher gebruikt wordt om het land Helidan te regeren. Dat mag ze echter alleen doen als ze met een Peter trouwt. Sarina staat voor een keuze: zal ze inderdaad die rol gaan vervullen, of kiest ze haar eigen weg? Haar zus Sula leidt een heel ander leven: ze leeft op een voormalig piratenschip, dat nu eerbaar werk heeft aangenomen. De kapitein, die een belangrijke rol in haar leven speelt, heeft echter niet zo lang meer te leven. Ze wil hem redden, maar moet daarvoor een legende najagen die misschien niet eens een oplossing biedt voor haar geliefde kapitein. Maar tijdens de zoektocht komt ze opnieuw in aanraking met haar verleden.

De nieuwe Wendy is een verhaal met een knipoog naar het sprookje van Peter Pan. Peters, Wendy’s, lichtelfen, zeemeerminnen en charmante piraten, dit boek heeft het allemaal. Toch heeft Leigh wel haar eigen draai gegeven aan het verhaal en dit boek is daarmee meer geworden dan een simpele hervertelling. Leuk is ook, als je goed oplet, dat de oorspronkelijke auteur van Peter Pan ook een verschijning maakt in het verhaal.

De schrijfstijl is beeldend en makkelijk te begrijpen. Je leest steeds afwisselend vanuit Sarina’s of Sula’s perspectief. De personages maken allebei een ontwikkeling door, die je als lezer van dichtbij mag meemaken. Sommige dialogen doen wel erg ‘puberig’ aan – de personages geven elkaar nogal eens een sneer. Ergens ook wel weer begrijpelijk, gezien de historie die ze achter zich hebben liggen. Dit is echter wel een aspect waar je echt van moet houden, maar wat zeker niet misstaat binnen het YA-genre.

Het verhaal is over het algemeen spannend en werkt toe naar een climax met een plottwist die je niet zo makkelijk kon zien aankomen. Het boek heeft wel enkele – mogelijk – heftige thema’s. Wat erg goed is dat de auteur op haar website een lijst van trigger warnings heeft toegevoegd, zodat je als lezer van tevoren (zonder echte spoilers!) kunt kijken of dit een boek is dat fijn is voor jou om te lezen.

Erg charmant aan dit boek is ook zeker dat de auteur niet alleen (uiteraard) het verhaal heeft geschreven, maar ook zelf de cover heeft ontworpen en het boek zelf heeft uitgegeven. Echt een knappe prestatie om dat allemaal zelf te doen. Al met al een vermakelijk boek dat ook zeker vanwege de mooie vormgeving niet misstaat in je collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *