Een vloek zo eenzaam: heerlijke hervertelling
2 mins read

Een vloek zo eenzaam: heerlijke hervertelling

Als de 17-jarige Harper ziet hoe een man een meisje belaagt in de straten van D.C., besluit ze het meisje te helpen. Daardoor komt ze echter zelf in de problemen: de man blijkt een lijfwacht van prins Rhen uit het rijk Sinteldaal te zijn, en probeert telkens een meisje te vinden dat verliefd kan worden op de prins om zo de vloek te verbreken die het koninkrijk teistert. Als dat niet lukt, zal de prins definitief veranderen in een monster en is het rijk overgeleverd aan de nukken van de vijand.

Een vloek zo eenzaam is een moderne hervertelling van het sprookje van Belle en het Beest. Uiteraard moet Harper dus verliefd worden op de prins, maar ze is wellicht nog wel eigenzinniger dan de dame uit het originele sprookje en dat maakt dat je haar makkelijk in je hart sluit. Harper is werkelijk een heerlijk origineel personage: ze heeft een eigen mening, pit, en deinst niet terug voor wat dan ook – er is geen ruimte in dit verhaal voor een “damsel in distress”. Harpers houding in Sinteldaal vormt een mooi contrast met hoe zij wordt bekeken door haar broer in D.C.; ze heeft namelijk cerebrale parese en daardoor nam haar broer haar altijd in bescherming. In Sinteldaal bewijst Harper keer op keer dat ze zichzelf wel kan redden – echt heerlijk om te lezen.

Brigid Kemmerer houdt er een prettige, heldere schrijfstijl op na die goed past bij het genre. Ze houdt een goed tempo aan, waardoor het verhaal je al snel meesleept en je niks anders meer wilt dan het boek uitlezen. Daarnaast is de opbouw in de relatie tussen Harper en Rhen erg mooi beschreven: subtiel, maar voelbaar. Je kunt perfect meeleven als lezer en dat is precies wat je hier wil, ook al is het nog zo onwaarschijnlijk dat het sprookje werkelijk uit komt.

Een vloek zo eenzaam is daarmee een werkelijk heerlijke hervertelling die je keer op keer kunt verslinden. Ondanks dat je al weet hoe het verhaal gaat eindigen, is de weg daartoe spannend, ontroerend en af en toe frustrerend (op een goede manier). Dit boek is nog maar het begin – ik kan niet wachten op wat de rest van de trilogie zal brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *